Säkra din webbplats med SSL – enkelt och viktigt!

Vad är SSL?
SSL står för ”Secure Sockets Layer” och är ett säkerhetscertifikat som används för att säkra dataöverföringar mellan en webbplats och dess besökare. Med SSL får din webbplats ett extra skyddslager som gör den säker och pålitlig.

Varför är min hemsida osäker utan SSL?
SSL är avgörande för att skydda användardata mellan din webbplats och dess besökare, särskilt viktigt är detta om din webbplats samlar in personlig information som till exempel lösenord eller bankuppgifter. Dessutom bygger SSL förtroende hos besökarna och ökar sannolikheten att de stannar kvar på din webbplats. Om din webbplats inte har SSL kan moderna webbläsare varna besökarna om osäkra anslutningar, det kan skrämma bort dem och minska trafiken till din sida. Webbplatser som har ett SSL-certifikat gynnas även av bättre placeringar i sökresultaten hos stora sökmotorer såsom Google.

SSL, osäker hemsida

Skydda viktig användardata med ett SSL-certifikat.

Hur veta jag om min hemsida har ett SSL-certifikat?

Om en webbplats har SSL aktiverat, kommer webbadressen att börja med ”https://”  istället för ”http://”. Notera det lilla extra ”s”:et efter ”http”. Dessutom visas även en låsikon bredvid webbadressen i webbläsarens adressfält. Om en webbplats inte har SSL kan det även hända att du ser varningar om att sidan inte är säker och att din information kan vara i fara.

Vi på MEDIA2U är en webbyrå som erbjuder ett säkert och snabbt webbhotell där SSL-certifikat alltid ingår! Om du är osäker på om din hemsida har SSL eller vill byta webbhotell, så är du varmt välkommen att kontakta oss eller läsa mer på media2u.se.

Skicka förfrågan!

Vi är nyfikna på ditt projekt!

Vi utför uppdrag i hela Sverige. Bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.