Företagsmail – vilka alternativ finns?

Att ha en fungerande företagsmail är ytterst viktigt för ett företag, inte bara för att ta emot och skicka viktiga kundmail, men även för att ge en seriös  och professionell bild av företaget. Men vilka alternativ för e-post är tillgängliga i dagens digitala värld?

Många av er är kanske bekanta med Microsoft 365. Men har du koll på vad IMAP(Internet Message Access Protocol) är för något? Och vad skillnaden mellan Microsoft 365 och IMAP innebär?

Har du en fungerande företagsmail?

Microsoft 365 eller IMAP  – Vad är rätt val för ditt företag?

Microsoft 365 och IMAP är två olika sätt att hantera e-post. Skillnaden ligger i hur e-postmeddelanden hanteras och lagras. Med Microsoft 365 lagras e-postmeddelanden i molnet på Microsofts servrar, medan IMAP lagrar e-postmeddelanden på en server som kontrolleras av användarens e-postleverantör eller webbyrå.

Hos oss på MEDIA2U stödjer vi IMAP, vilket betyder att alla dina e-postmeddelanden sparas på vår serverlösning. Det innebär att oavsett vilken enhet du använder, så kommer du alltid att se samma sak och det kommer synkas automatiskt. Dessutom innebär detta att du inte behöver oroa dig om du råkar få problem med din dator, mobil eller surfplatta, alla dina mejl är tryggt sparade hos oss! Smidigt eller hur?

Föredrar du Microsoft 365 hjälper vi självklart till även med detta. Med Microsoft 365 synkas även dina kalendrar och dessutom ingår licenser för Word, Excel, PowerPoint, Teams, Outlook, OneDrive och SharePoint.

Webbyrå MEDIA2U

Har du några frågor gällande din företagsmail finns vi här för att hjälpa dig. Du kan även läsa mer om våra tjänster för e-post här. Vi är glada över att kunna erbjuda en säker och pålitlig e-postlösning till alla våra kunder!

Skicka förfrågan!

Vi är nyfikna på ditt projekt!

Vi utför uppdrag i hela Sverige. Bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.