Så här skapar du en bra meny på din hemsida

Hur kan du förbättra dina besökares upplevelse på hemsidan med en enkel och tydlig webbplatsmeny?

En användarvänlig hemsida kan vara avgörande för att behålla dina besökares intresse. Idag vill vi lyfta ett viktigt element som kan göra stor skillnad på din webbplats: Din meny!

Menyn på din webbsida påverkar inte bara utseendet, utan den har även en direkt inverkan på hur besökarna interagerar med din hemsida och hur de uppfattar ditt varumärke.

En genomtänk meny kan vara avgörande för om dina besökare stannar kvar på hemsidan.

3 punkter att se över för att optimera menyn

  • Enkelhet förbättrar användarupplevelsen: Se till att din meny är tydlig och logiskt strukturerad. Använd relevanta menyval och undvik att ha alltför många alternativ så att menyn blir onödigt lång. Använd istället undermenyer för att kategorisera innehållet och hjälpa besökarna att hitta informationen snabbare. Kom ihåg, ”Less is more”!
  • Sticky menu för smidig navigering: Något som vi ser på allt fler hemsidor är en så kallad ”sticky menu”, alltså en meny som följer med när besökaren scrollar ner på hemsidan. På så sätt slipper man scrolla tillbaka hela vägen till toppen för att navigera vidare på webbplatsen. En användarvänlig funktion som förbättrar navigeringen betydligt.
  • Responsiv anpassning för alla enheter: Säkerställ att din meny och navigering fungerar sömlöst på alla enheter, oavsett om det är en smartphone, surfplatta eller dator. Mobilanpassning är särskilt viktig eftersom de flesta använder sina mobiler mycket oftare än datorer idag.

MEDIA2U – Din fullservicepartner inom webb

Behöver du hjälp med att optimera din webbplatsmeny? Kontakta oss på MEDIA2U! Vi är en webbyrå med mångårig expertis inom allt som rör webb och vi hjälper dig gärna att se över och förbättra din hemsida. Vi har vår bas i Visby på Gotland men tar uppdrag i hela Sverige, bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.

Skicka förfrågan!

Vi är nyfikna på ditt projekt!

Vi utför uppdrag i hela Sverige. Bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.