Är din hemsida långsam?

En långsam hemsida kan leda till att besökare och potentiella kunder lämnar din hemsida innan den har laddat klart. Det är inte många som har tålamod att vänta på långsamma laddningstider.

Detta är självklart något du vill undvika, här är fyra tips på hur du kan förbättra din hemsidas laddningstider.

Långsam hemsida

Långsamma hemsidor är toppen…om man vill öva på sitt tålamod!

Undvik en långsam hemsida – 4 tips

  • Optimera för prestanda: Välj rätt filformat och storlek på dina filer för att optimera dem för bästa prestanda. De vanligaste filformaten för webben är JPEG och PNG. 
  • Rätt innehåll: Välj grafiska element som är relevanta för din webbplats och ditt budskap. Överdriven användning av bilder, video och grafik kan göra din hemsida långsam.
  • Snabbt webbhotell: Välj ett webbhotell som laddar snabbt och är stabilt. Billigast och bäst går inte alltid bra ihop, välj ett genomsnitt för att det ska bli bra långsiktigt utan huvudvärk. 
  • Cache för hemsidan: Vi rekommenderar att jobba med cache så att anrop till databasen inte behöver göras för varje enskilt besök av webbplatsen. Med cache så skapas en lättare version av webbplatsen som läses in snabbare utan onödigt många anrop till databaser m.m.Upplever du att din hemsida är långsam?

På MEDIA2U kan vi hjälpa dig att se över prestandan på din hemsida och optimera för en bättre och snabbare användarupplevelse. Vi är en webbyrå som även erbjuder ett snabbt och pålitligt webbhotell. Vi tar emot uppdrag från hela Sverige och har bland annat kunder i Stockholm, Göteborg, Kalmar och på Gotland, där vi även har vår bas.

Klicka här för att läsa mer om vårt webbhotell.

Skicka förfrågan!

Vi är nyfikna på ditt projekt!

Vi utför uppdrag i hela Sverige. Bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.