Favicon – liten men viktig

Har du stött på ordet ”Favicon” förut? 

En favicon, även kallad sajtikon eller url-ikon, är den lilla ikonen som visas i webbläsarens flikar bredvid webbplatsens namn eller när du gör en sökning på Google.

Det är oftast en miniatyrbild av företagets logga eller ett symboliskt märke som representerar företaget. Om en webbplats saknar en favicon visas istället en standardikon bredvid webbplatsens namn i flikarna eller i sökresultatet.

Favicon

En favicon visas bland annat i webbläsarens flikar bredvid webbplatsens namn.

Trots sin lilla storlek har favicons en stor betydelse av flera skäl

  •  Snabb identifiering: Favicons hjälper till att snabbare identifiera ett företag vid exempelvis en googling och hjälper även till att skilja mellan olika öppna flikar i webbläsaren.
  •  Professionell image: En favicon bidrar till en professionell image och ökar förtroendet hos besökare. Det ger även en känsla av omsorg för detaljer och visar att webbplatsen är genomtänkt.
  • Varumärkesspridning: En favicon utgör en del av ditt varumärkes visuella identitet. Genom att använda din logga eller ett symboliskt element som favicon kan du bygga igenkänning och sammanhang för ditt varumärke, även i den begränsade ytan.

Behöver du hjälp att lägga till en favicon på din hemsida?

Du är alltid välkommen att kontakta oss på MEDIA2U om du behöver hjälp med något relaterat till din hemsida, vare sig det gäller små eller stora problem. Vi är en etablerad webbyrå med lång erfarenhet inom området.

Vi utför uppdrag i hela Sverige såsom Stocholm, Göteborg, Kalmar och Gotland.

Skicka förfrågan!

Vi är nyfikna på ditt projekt!

Vi utför uppdrag i hela Sverige. Bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.