Vill du nå fler kunder med din hemsida?

En hemsida ska inte bara vara ett snyggt skyltfönster för ditt företag – den måste också attrahera rätt kunder! Detta gör man genom att förstå kundens behov, anpassa kommunikationen och skapa innehåll som når ut till både människor och sökmotorer. På så sätt kan du få en riktigt effektiv hemsida som konverterar besökare till kunder.

Här är fyra viktiga tips på hur du optimerar din webbplats för att nå fler kunder inom din målgrupp och bransch.

Anpassa din hemsida för dina kunder

Om din hemsida inte når ut till din målgrupp riskerar du att förlora många kunder.

Anpassa din hemsida för dina kunder – 4 tips

Vilka behov och problem har dina kunder?
Kommunicerar din hemsida lösningarna på dina kunders problem? Det ska vara väldigt enkelt för dina kunder att förstå vad du erbjuder dem.

Hur pratar din målgrupp i din bransch
Fundera på om din målgrupp är vana vid branschspråk eller inte. Anpassa därefter språket  och tonen så att det blir lätt för dina kunder att ta till sig innehållet.

Anpassa designen och de visuella elementen på hemsidan
Se till så att färger, bilder och grafik speglar ditt företag men även branschens känsla och estetik. De visuella elementen på hemsidan spelar stol roll och kan vara avgörande för ur dina potentiella kunder uppfattar dig.

Anpassa din hemsida för sökmotorer
Använd sökord och termer som dina kunder söker efter. Integrera dessa i rubriker och texter så ökar du chansen att synas högre på Googles sökresultat. Men kom ihåg att inte överanvända sökorden och bara skriva för sökmotorer. Då kommer dina besökare på hemsidan inte ta till sig information, även om du hamnar högst upp bland Googles sökresultat.

Behöver du hjälp att nå fler kunder?

Inga problem, vi på MEDIA2U är en fullservice webbyrå som är med dig från början till slut. Vi ser till att du får ut så mycket som möjligt av din hemsida och kan även hjälpa till med SEO (sökmotoroptimering).

Vi har vår bas på Gotland men arbetar med kunder i hela Sverige, bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.

Skicka förfrågan!

Vi är nyfikna på ditt projekt!

Vi utför uppdrag i hela Sverige. Bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.