Hur längesen var det du såg över din hemsida?

Det kan vara lätt att glömma bort hemsidan och inte titta till den så ofta som man borde. Risken med detta är att potentiella kunder som besöker din hemsida möts av en omodern design, funktioner som inte fungerar eller gammal information som inte längre stämmer. Ett första intryck man vill undvika att ge besökare av hemsidan.

Vi har sammanställt en lista med 5 tecken då det är dags att se över och uppdatera webbplatsen.

5 tecken på att du borde uppdatera hemsidan

Se till att med jämna mellanrummen se över din hemsida för att tidigt upptäcka när det är dags att uppdatera.

5 tecken på att du borde uppdatera hemsidan

Hemsidan laddar långsamt
En långsam hemsida kan få besökare att lämna sidan innan den ens laddat klart. Snabba laddningstider är avgörande för att behålla både intresse och engagemang.

Hemsidan är inte responsiv
Det är viktigt att din webbplats är responsiv och fungerar lika smidigt på datorn som på paddan och på mobilen. De allra flesta använder mobilen i mycket större utsträckning än datorn och då vill du att din hemsida ska fungera felfritt även på mobilen.

Svårt att uppdatera innehållet
Om du upplever att det är en utmaning att uppdatera eller ändra innehållet på din webbplats kan det vara ett tecken på att din plattform är föråldrad eller inte tillräckligt användarvänlig för dina behov. Då finns det risk att dina besökare tar del av gammal information på hemsidan, vilket såklart bör undvikas.

Dålig användarupplevelse
En förvirrande navigering eller rörig layout kan göra det svårt för besökarna att hitta det de söker. En bra användarupplevelse är nyckeln till att behålla besökare och konvertera dem till kunder.

Hemsidan är omodern utseendemässigt
Om din webbplats ser gammal eller omodern ut kan det ge ett intryck av att ditt företag inte håller jämna steg med utvecklingen. Vilket kan få dina potentiella kunder att ifrågasätta din kompetens i branschen.

Har du märkt av dessa tecken på din webbplats?

Då kan det vara dags att överväga en förändring för att hålla din digitala närvaro relevant och engagerande! Vi på MEDIA2U har hjälpt många företag att uppdatera sina hemsidor från föråldrade och gamla webbplatser till moderna och användarvänliga.

Vi är en fullservicepartner inom webb och webbhotell. Tveka inte att kontakta oss om du är nyfiken på hur vi kan hjälpa dig!

Skicka förfrågan!

Vi är nyfikna på ditt projekt!

Vi utför uppdrag i hela Sverige. Bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.