Hur optimerad är din hemsida?

Ingen vill förlora kunder på sin hemsida. Helst av allt vill vi att besökare stannar kvar så länge som möjligt och tar del av våra erbjudanden för att förhoppningsvis bli en kund.

Därför har vi sammanställt en lista på de vanligaste misstagen vi ser på hemsidor, som i värsta fall gör att du förlorar kunder på hemsidan.

Fortsätt läsa för att se om något av dessa misstag finns på just din hemsida.

Se till att du inte förlorar kunder på hemsidan

Se till att din hemsida är optimerad för dina kunder.

Så här förlorar du kunder på hemsidan – 4 misstag

Långsam laddning
Ingen gillar att vänta och inte minst dina besökare på hemsidan. Om din hemsida tar för lång tid att ladda kommer många att lämna innan de ens sett vad du erbjuder.

Viktigt att veta är även att en långsam hemsida inte bara påverkar användarnas upplevelse av hemsidan, utan kan också påverka din rankning på Google.

Otydlig navigering
Om dina besökare inte hittar de de söker på hemsidan, går de vidare till en konkurrent med tydligare navigering. En besökare vill snabbt hitta det den söker, men om menyn är komplicerad och hemsidan saknar en tydlig struktur så kommer personen troligtvis inte stannar kvar länge.

Ingen orkar leta efter information, särskilt inte i dagens digitala värld där vi konstant blir matade med information från alla håll.

Dålig struktur
Tydliga rubriker, korta stycken och relevanta bilder är ett måste för att hålla besökare engagerade. Dina besökare kommer inte orka läsa långa textväggar utan rubriker.

Så se till att skapa en användarvänlig layout som är lätt att skumma igenom och talar till din målgrupp. Annars är risken stor att potentiella kunder vänder sig någon annanstans.

Brist på call-to-actions (CTA):
Om det inte är tydligt vad besökaren ska göra härnäst, kommer de tyvärr att lämna hemsidan. Därför är det viktigt att du lägger till tydliga CTA:s på hemsidan.

Det kan till exempel vara att du vill att kunden ska skriva upp sig på nyhetsbrevet, fylla i ett formulär, köpa en produkt eller kontakta dig. Oavsett så måste du göra det lätt för besökaren att ta nästa steg.

Gör du något av detta misstag?

Om du känner igen dig i dessa misstag och vill se en förändring på din hemsida, så är du varmt välkommen att kontakta oss på MEDIA2U. Vi är en fullservice webbyrå med lång erfarenhet av att skapa användarvänliga hemsidor som lockar besökare istället för att skrämma iväg dem.

Vi tar emot uppdrag från hela Sverige och har bland annat kunder i Stockholm, Kalmar, Göteborg och på Gotland.

Kostnadsfri analys av din hemsida

Vi erbjuder dig en kostnadsfri hemsideanalays där vi grundligt går igenom hela din hemsida och kommer med förslag på förbättringar. Perfekt om du känner att din hemsida behöver en uppdatering men inte vet vart du ska börja.

Skicka förfrågan!

Vi är nyfikna på ditt projekt!

Vi utför uppdrag i hela Sverige. Bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.